fredag, september 22, 2006

Elementært kære dr. Poddy

Kære dr. Poddy,

som opdrager af en lille ny iPod video har jeg gjort mige nogen overvejelser omkring det at skulle tage et nyt stykke digitalt legetøj i brug. LIge da jeg havde  modtaget dyret var jeg meget utålmodig med at starte og kastede mig ud i eksperimentet med foragt for den manual, som kun findes online.  Måske burde jag havde vidst bedre, men det tog mig en evighed at finde ud af hvorfor jeg ikke umiddelbart kunne få det til at fungere uden gnidninger.
Mit første problem var, at jeg tilsyneladende ikke kunne lukke iPod ned og trække USB stikket ud af min computer. Løsningen viste sig at være ret enkel; jeg kunne ikke selv bestemme om  programmet iTunes skulle opdatere sinne feeds automatisk. Det er bare nødvendigt når iTunes skal være det styrende program for iPod. Så det må jeg nok leve med, indtil jeg finder en mere fleksibel løsning, der passer til lige netop lille mig!

Mit andet problem er at jeg endnu ikke har fået taget mig sammen til at få opgraderet min PC til USB 2  - den gamle USB forbindelse er bare alt for langsom. Det har dog hjulpet at jeg har anskaffet en ekstern  oplader, som kan sættes direkte i stikkontakten, så jeg ikke skal slås med den langsommelige opdatering, hver gang der skal ny saft på iDyret - eller Poddy, som jeg kalder den.  Men det er nok lidt forkert set i forhold til konceptet "lyt til podcast hvor som helst",  idet jeg formodes at ville have frisk opdaterede podcasts liggende klar til næste gang jeg begiver mig udenfor huset i længere tid. Da jeg egentlig er ret stationær af natur sidder jeg meget hjemme og lytter direkte på computeren, og så er der vel ikke nogen væsentlig grund til at fastholde opdatering automatisk via feed fra mine RSS abbonementer?

Er du glad for din nye iPod?

Jeg spurgte min niece, der til sin 10 års fødselsdag fik en lille sød iPod shuffler til musik. Og mit spørgsmål blev sendt som SMS til den mobiltelefon hun fik i sin sommerferie som optakt til at overgå fra skolefritidsordning til klub. Det hurtige svar var: Ja, og den er rigtig god at høre musik på. Mit næste spørgsmål var:  Hvad er det bedste ved at have en iPod? Hvortil den 10-årige replicerede: Øh......det må være at man kan høre musik uden at andre kan høre det. Hi! hi!

Det måtte jeg sande da jeg fornylig rejste med tog ned gennem Tyskland og langt om længe havde fået rigget min egen iPod til med musik nok til at lytte i mange timer. Hvor var det herligt afslappende at læne sig tilbage, læse lidt i avisen eller kigge ud af vinduet på det smukke landskab med favoritmusik i ørerne. Jeg skal dog lige have vænnet mig til at finde den bedste indstilling af volumen; netop som jeg synes at det lyder lige tilpas begynder orkestret at brage løs, og når jeg så skruer ned, kan jeg  knap høre de sagte passager på soloklaver.